Jyrki Peltoniemi on naimisissa ja kahden lapsen isä, joka on epämääräisen viiruksen vuoksi saanut selkärangan tulehduksen ja alaraajat halvaantuivat. Tämän takia hän joutui pyörätuoliin 20 vuotta sitten. Vaikean hoitojakson jälkeen hän kuntoutui hyvin ja elää nykyään normaalia perhe-elämää. Jyrki on 50 -vuotias yrittäjä.

Jyrki kuuli Jang Ssusta lähipiirin kautta ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten. Hän kiinnostui lajista, koska Jang Sussa pyritään harjoittelemaan kokonaisvaltaisesti kehoa sekä voimaa omalla keholla. Jyrki on myös innokas kuntosalilla kävijä ja nyt halusi kokeilla jotain uutta, Jang Sua.

Jyrki liikkuu nykyään lähinnä pyörätuolilla. Kauan sitten hän on kävellyt lyhyitä matkoja sauvojen kanssa hyvän kuntoutuksen myötä. Jyrki saa liikuteltua alaraajojen niveliä aktiivisesti, mutta liike on hyvin hidasta ja lihasvoimaa on vähän.

Jyrki PeltoniemiJyrkiä kuntoutetaan uudeleen Jang Sun kehittäjän In-Seon Hwangin opastuksella. Tavoitteeksi asettiin, että hän pystyisi kävelemään sauvojen kanssa lyhyitä matkoja kotiympäristössä.

Tällä blogikirjoituksella seurataan Jyrkin kuntoutumista ja Jang Sun kautta saamia hyötyä toimintakyvyssä ja elämänlaadussa.