Minulla oli taas kunnia päästä toteuttamaan Kalajoen lukiolla projektiviikkoa, joka pidettiin viimeviikolla. Minulle oli varattu yhdelle päivälle aikaa 2 tuntia.
Kalajoen lukio, ammattiopisto ja kristillinen opisto järjestävät joka vuosi projektiviikon, missä heillä on mahdollisuus päästä tutustumaan viikoksi toisten koulujen tarjontaan. Tänä vuonna sain tutustuttaa 14 henkilöä Han Moo Do:hon ja Jangsuun.
Ensimmäisen tunnin aikana tutustuttiin Han Moo Do:hon, joka on perinteisiin korealaisiin kamppailutaitoihin pohjautuva Suomessa kehitetty kamppailulaji. Alkuun tehtiin kevyt lämmittely ja hieman venyttelyä. Opeteltiin muutama potku ja harjoiteltiin taaksepäin kaatumista. Parin kanssa otettiin myös läpsymatsia, jossa kevyesti yritetään osua parin olkapäihin kämmenellä. Loppuun otettiin itsepuolustusta, jossa käytiin läpi otteista irrottautumista.
Viimeinen tunti käytettiin aika Jangsuun. Kerroin heille mitä Jangsu on, mihin sillä pyritään ja ketkä voi harrastaa Jangsua. Alkuun otettiin kehoa avaava lämmittely. Seuraavaksi tehtiin testiliike ja katsottiin missä kehossa syntyy oireilua. Tässä tapauksessa oireilua syntyi osalla selkään ja osalla vatsaan. Heillä joilla kipua tuli selkään tekivät selkälihasliikettä ja päinvastoin. Tuloksena: oireilu väheni/liikkuvuus kasvoi. Toisena liikkeenä oli tarkoitus lisätä liikkuvuutta kyljen alueelle. Liike: Selällään ja viedään polvi toisen jalan yli maahan. Tuetaan polvea toisella kädellä. Jos vietiin vasen polvi oikean jalan yli, niin silloin kurkotettiin vasemmalla kädellä yläviistoon kohti maata. Tarkasteltiin miltä siinä asennossa tuntui. Havaittiin kireyttä kyljen ja olkapään alueella. Hoitona tehtiin toiminnallista mobilisointia kyljen alueelle. Testattiin liike uudelleen ja lähestulkoon kaikilla tila oli muuttunut parempaan suuntaan. Loppuun otettiin pariharjoitteena matalia-asentoja. Näissä harjoitteissa saa hyvin vastusta liikkeisiin parilta. Ei tarvitse kovin paljon ”puristaa” vastaan, niin liike tuntuu todella raskaalta.

Kokonaisuudeltaan parituntinen lajeihin tutustuminen oli hyvin onnistunut ja paikalta on mukava poistua kun kuulee, että paikat tuntuvat paljon vetreämmiltä ja olo on voimallisempi kuin aluksi.