Kalajoen lukio, ammattiopisto artema ja kristillinen opisto viettivät viime viikolla projektiviikkoa. Projektiviikolle opiskelijat voivat valita kurssin oppilaitosten yhteiseltä kurssitarjonnasta. Yhtenä suosituimpien joukosta löytyi hyvinvointi.

Torstaina 21.4 heillä oli aiheena turvallisuus ja hyvinvointi. Kalajoen Han Moo Do ja Jang Su -terveysliikunta pääsi mukaan toteuttamaan heidän päiväänsä. Aikaa oli varattu kaksi tuntia. Ensimmäisessä osiossa käytiin turvallisuus asiota läpi ja harjoiteltiin muutamia otteista irrottautumisia.
Toinen tunti käytettiin jangsuun. Jangsusta kerrottiin oppilaille mitä se on ja mikä on jangsun tarkoitus. Hengitysharjoitteiden kautta lähdettiin liikkeelle jatkaen vähän vaativimpiin liikkeisiin. Testiliikkeillä oppilaat pääsivät ”kuuntelemaan” omaa kehoa. Parilta oppilaalta löydettiin oireilua niska-hartia seuduilta. Jangsu metodeja hyväksikäyttäen saatiin tässä tapuksessa oireet poistettua.

Turvallisuudesta kaikkia oppi sen, että paras itsepuolustus on poistua paikalta ja hyvinvoinissa kehoa kuuntelemalla saavutetaan parempia lopputuloksia. Hymyilevät oppilaat kertovat että mieli ja keho voi hyvin.