Jang Su terveysliikunnan kehittäjä In-Seon Hwang piti kaksi Jang Su tuntia Viinijärven Naisvoimistelijoiden Hyvinvointipäivässä lauantaina 6.2.2016. Harjoitusten välissä keskusteltiin terveellisestä ravinnosta.

In-Seon Hwang

Viinijärven Naisvoimistelijoiden Hyvinvointipäivässä lauantaina 6.2.2016

Ensimmäisellä tunnilla perehdyttiin Jang Sun hengitystekniikkaan, ääriasentoihin, mielen rauhoittamiseen ja muihin lajin perusteisiin. Testiliikkeiden kautta saimme tietoa oman kehon tilanteesta. Lajiin perehdyimme esimerkiksi yhden perusliikkeen – ratsastaja-asennon kautta. Pysyminen ratsastaja-asennossa havainnollisti kaikille osallistujille sen, mistä Jang Su harjoitteessa on kysymys – kehon ja mielen voimasta ja omien rajojen ylittämisestä.

Toisella tunnilla harjoitteita tehtiin sekä pystyssä että lattialla. Toisella jaksolla syvennettiin harjoitetta ja keskityttiin eri osa-alueisiin. Liikkeiden vaikeus ja raskaus oli usein miten ”korvien välissä”; näin totesimme. Kehon vahvistamisen lisäksi myös mieltä vahvistettiin rauhoittumalla ja jatkamalla harjoitusta silloinkin, kun mieli neuvoi lopettamaan.

Harjoitteiden välissä In-Seon kertoi terveellisestä ravinnosta; myös kuulijat osallistuivat keskusteluun. Tärkeimmäksi yksittäiseksi tekijäksi In-Seon nosti puhtaan, monipuolisesti ravintorikkaan, luonnollisen ravinnon. In-Seon ajatteli, että niin kuin keho kertoo omasta fyysisestä tilastaan, samoin se kertoo sen, minkälaista ravintoa se kaipaa pysyäkseen vahvana ja terveenä. Itselle sopiva ruokavalio on siis yksilöllinen kokonaisuus.

Hyvinvointipäivän Jang Su tunnin anti oli monipuolinen katsaus kehon ja mielen toimintaan sekä ruokavalion suunnitteluun. Osallistujat saivat paljon uusia ajatuksia ja hyvää vointia kotiinviemisiksi.