Jang Su

Jang su on terveysliikuntaa joka sisältää rauhallisia ja tehokkaita harjoitteita. Harjoitteet tehdään omasta lähtötasosta käsin ja laji sopii kaikille – niin urheilijalle, perusliikkujalle kuin kuntoutujallekin.

Nivelten ääriasentoja monipuolisesti hyödyntävät harjoitukset lisäävät kehon kokonaisvaltaista voimantuottoa.

Harjoitusten avulla mm.

 • Kehon toiminnallinen voima lisääntyy
 • Kiputilat ja kehon virheasennot helpottavat
 • Fyysinen kunto kohoaa
 • Ryhti paranee
 • Urheilijan lajityypilliset loukkaantumiset vähenevät
 • Unen laatu paranee

Jang Su Basic

Jang Su Basic -ryhmätunnilla tehdään erilaisia fyysisiä harjoitteita rauhallisesti, tehokkaasti ja oman kehon toimintaan keskittyen. Tunti sopii kunnonkohottajille, peruskuntoilijoille tai liikuntaa tavoitteellisemmin harrastaville. Harjoitusten tavoitteet ovat yksilöllisiä; esim. TULES-oireiden vähentäminen, lihaskunnon kohottaminen tai liikkuvuuden lisääminen. Jang Su Basic -ryhmäliikuntatunnit sopivat myös TYKY-liikunnaksi.

Jang Su Basic -harjoituksiin kuuluvat mm.

 • Hengitystekniikan opettelu
 • Liikkuvuuden parantaminen
 • Voimaharjoittelu omalla keholla
 • Ryhtiä ylläpitävien lihasten harjoituttaminen
 • Toiminnallista voimaa lisäävät harjoitteet
 • Lihaskunnon kohottaminen

Jang Su -harjoittelu kehittää mm. lihaksen hermotusta ja liikkeen räjähtävyyttä sekä parantaa liikunnan tehokkuutta ja lihastasapainoa.

Tulin ensi kerran kokeilemaan jangsua 3-4- vuotta sitten vaimon kehoituksesta. Uskon olevani fyysisesti keskivertoikäistäni huomattavasti paremmassa kunnossa. Tullessani ensi kerran jangsu tunnille olkapääni olivat jäykät ja kivuliaat, mutta jo ensikerran jälkeen lähtivät kivut ja muutaman käyntikerran jälkeen liikeradat palasivat normaaliksi.

Harrastuksen myötä olen huomannut yleisen jäykkyyden vähentyneen. Suosittelen jangsua kaikille aikuisille.

– Jaakko, 47 v, rakennusurakoitsija.

Jang Su Health

Jang Su Health on rauhallista, vahvistavaa ja terapeuttista liikuntaa. Se on suunnattu henkilöille, jotka kärsivät erilaisista kiputiloista kuten lihaskivuista, alaselän tai niska-hartiaseudun kivuista tai nivelrikosta. Myös esimerkiksi reumaa, psoriasista tai fibromyalgiaa sairastavat voivat hyötyä Jang Su Health – liikunnasta.

Harjoitusmenetelmä auttaa vähentämään myös henkistä rasitusta ja näin virkistää ja voimistaa mieltä. Näin myös unettomuudesta, masennuksesta, ahdistuksesta tai väsymyksestä kärsivät ihmiset saattavat hyötyä Jang Susta ja Jang Su Health -liikunnasta.

Monipuolisuutensa ja helpon muokkautuvuutensa ansiosta Jang Su -harjoittelu voidaan räätälöidä myös täysin asiakkaan omien toiveiden mukaisesti vastaamaan asiakkaan yksilöllisiä tarpeita. Jang Su Health voidaan toteuttaa joko yksilö- tai pienryhmätunteina.

Jang Su Health sopii esim.

 • TULES-oireiden hoitoon
 • Raskauden jälkeen
 • Unettomuuden tai väsymyksen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn
 • Henkisestä kuormituksesta kärsiville
 • Senioreille

Selässä skolioosi ylhäällä ja alhaalla eli ikuinen selkävaivainen. Työ istumatyötä/tietokoneen näpyttelyä ja autolla ajamista. Tämän vuoksi jumituksia löytyy myös oikeasta olkapäästä ja ranteesta. Vasemmasta ranteesta leikattu hermopinne reilu vuosi sitten, oikeassakin todettu, vaan ei vielä leikattu.

Jangsu tuntui heti ensimmäisestä kerrasta lajilta, joka auttaa etenkin selkään. Selkävaivat ovatkin helpottuneet, eikä jumituksia/lukkoja ole ollut sen koommin. Myös rannevaivoihin on tullut helpotusta. Ääriasentoihin tapahtuvat venytykset ja lihasvoimaharjoittelut ovat saaneet kehon tuntumaan jotenkin jämäkämmältä ja ryhti on parantunut selvästi.
Voin lämpimästi suositella selkävaivaisille ja muille, joilla on kehossaan jumituksia.

– Sari, 53, toimistotyöläinen. Käynyt Jang Sussa kymmenen kertaa.

Aloitin Jang Sun kolmannen lapsen syntymän jälkeen. Tämä oli lempeä harjoitusmuoto raskaushormoneista pehmenneille ligamenteille. Harrastushistoriassa mm. hiihto, voimistelu, joukuepelejä, jooga, pilates, ratsastus…

Jang Su on tuonut ymmärrystä omasta kehosta ja sen kuuntelusta. Jang Su on kehittänyt kehon symmetrian ja syvätunnon tunnistamista, niiden avulla kehon asennon korjaamista. Jang Su on kehittänyt tahdonvoimaa ja keskittymistä liikeharjoitteisiin. Ohjannut myös eteenpäin vaativampiinkin liikuntalajeihin.

Jang Su sopii kehonsa hyvinvoinnista ja kuuntelusta kiinnostuneille. Erityisesti jos kehon symmetriassa ja niveltoiminnassa on ongelmia, myös kovien treenien harrastajalle oman kehon tilanteen tutkimisharjoitteena. Sopii liikunnallisesti hyvin eri tasoisille ihmisille, koska harjoitteet tehdään kehon hyvinvointia ja kuntoa kuunnellen. Harrastaja voi itse päättää omat voimavaransa ja harjoituksen tehon.

– Minna, 38 v, kuvataiteilija, kuvataideopettaja, kalevalaisen jäsenkorjauksen kisälli. Harrastanut Jang Sua 2,5 vuotta.

Jang Su Sport

Yksilöllisesti suunnitellun Jang Su -harjoittelun avulla voidaan ennaltaehkäistä loukkaantumisia, vähentää lajiharjoittelun vuoksi syntyneitä oireita ja vammoja sekä vahvistaa kehon hallintaa ja lihastoimintaa.

Aktiivi- tai kilpaurheilua voidaan verrata toistotyöhön. Erityisesti kilpaurheilussa lajiharjoitteluun liittyy suuria toistomääriä ja voimaharjoittelua. Tämän vuoksi keho menee tukkoon ja tuntoherkkyys huononee.

Pitkään jatkuessaan yksipuolisesti kuormittava harjoittelu häiritsee lihasten välistä yhteistyötä. Tämä aiheuttaa kineettisen ketjun häiriöitä, vaikeuttaa kehon palautumista ja muuttaa kehoa tunnottomaksi sekä vääristää tahdonalaisia liikeratoja. Lihasten välisen yhteistyön häiriintyminen hankaloittaa kehon hallintaa ja lajitekniikan taso huononee.

Jang Su Sport sopii erinomaisesti lajiharjoittelun tueksi huippu-urheiljoille ja muille aktiiviliikkujille.

Harjoittelun hyötyjä:

 • Loukkaantumisriskin vähentyminen
 • Niveloireiden vähentyminen
 • Kehon herkkyyden ja syvätunnon palautuminen
 • Lihasten voimantuoton ja räjähtävän voiman parantuminen
 • Kineettisen ketjun toiminnan parantuminen
 • Liikkeen- ja kehonhallinnan paraneminen maksimaalisessa nopeudessa

Sain loukkaantumiskierteen loppumaan. Samalla koko keho vahvistui ja sain rentoutta suorituksiin. Jaksan pelata koko pelin loppuun asti huomattavasti paremmin, koska isot lihakset eivät enää tee syvien, tukevien lihasten työtä. Kehon tuntemus on lisääntynyt ja palaudun peleistä huomattavasti nopeammin, kuin vuosi sitten.

– Matti Klinga, SJK. Harrastanut Jang Sua 3,5 vuotta.

Tehokkainta fysiikkatreeniä mitä olen koskaan tehnyt, tuloksia on tullut nopeammin kuin koskaan muilla harjoitustavoilla. Todella innokas ja osaava vetäjä, joka on kiinnostunut meidän kehityksestämme. Loistavaa harjoitusta varsinkin lonkan seudulle, josta ollut iso hyöty päivittäiseen omatoimiseen treeniin ja lihashuoltoon. Harjoituksissa on kuunneltu meidän mielipiteitämme ja kehon tuntemuksiamme ja otettu ne huomioon harjoitusten toteutuksessa.

– Joonas Korpisalo, 21 v, jääkiekkomaalivahti, Columbus Blue Jackets. Harrastanut Jang Sua 2 vuotta