Onko hartioissa kiristystä ja jäykkyyttä?

Tämä harjoitus sopii istuma- ja päätetyötä tekeville. Hartioiden lihasongelmat ovat yleisiä. Hartioiden ongelma helposti siirtyvät niska- ja yläselän alueeseen.

Hartia-alueen ongelmatilanteessa valitettavasti monet ihmiset alkavat venyttämään kipeitä ja kireitä lihaksia. Jang Su terveysliikunnan näkemyksen mukaan kiristävien ja jäykkien lihasten venytteleminen eli lihaspituuden suurentaminen jopa lisää niska-hartiaseudun oireita ja oire jatkuu entistä vakavampana.

Ongelman pahentuessa voi tulla esimerkiksi huimausta tai käsien voimattomuutta. Kun henkilölle ilmaantuu huimausta, oiretta hoidetaan usein ”buranalla” ja mennään sänkyyn lepäämään. Oikea tapa olisi hartia-alueen lihaskireyden poistaminen ja aineenvaihdunnan lisääminen.

Viikon vinkin videossa esitellään helppo tapa hoitaa hartioiden ongelma.

  1. Harjoitus aloitetaan jalkojen pohkeita ja pakaralihaksia jännittämällä varpaille nousulla. Tämä toistetaan 10 kertaa.
  2. Seuraavaksi viedään olkapäät taaksepäin, jolloin yläselän lihaksia saadaan aktivoitua. Samalla toistetaan ensimmäisen vaiheen varpaille nousua. Tee tämä liike 10 kertaa.
  3. Viimeisenä nostetaan kädet korkealle kohti kattoa yhdessä varpaille nousun ja hartioiden taakse vedon kanssa. Tee tämäkin 10 kertaa.

Hyvää harjoitusta!

Katso video harjoituksesta Jang Su Health Facebookista!